Home » Eindhoven nieuws » Studio 040 » Eindhovense Wu in race voor titel Zakenvrouw van het Jaar | Studio040


Eindhovense Wu in race voor titel Zakenvrouw van het Jaar | Studio040

15 november 2017 Studio 040

De Eindhovense horecaondernemer Eveline Wu is genomineerd voor de titel Zakenvrouw van het Jaar.

Wu is chef-kok en eigenaresse van de Eindhovense restaurants De Kreeftenbar, MOOD, Soho en Wynwood. Wu komt uit een klein dorpje op het platteland, vlakbij Shanghai. Ze treedt in de voetsporen van haar vader die ook Chinese chef-kok is. Toen Wu naar Nederland kwam, heeft ze zichzelf de taal aangeleerd en begon ze in de horeca. In 1999 startte ze met haar eerste eigen restaurant.

Op 25 november vindt het Etnische Zakenvrouw van het Jaar (EZVN) verkiezingsgala plaats, waar de awards worden uitgereikt. De verkiezing zet zich in om vrouwelijke topondernemers in de schijnwerpers te zetten. Het EZVN hoopt zo om meer professionals met een andere culturele achtergrond te motiveren om hun doel te bereiken.

Maritza Russel, bestuursvoorzitter van EZVN, ziet een groot belang in de jaarlijkse verkiezing. “Met de verkiezing geven wij de genomineerden de kans om hun carrière, doelen en toekomstplannen te delen. We zien bij de oud-winnaressen dat het inspirerend werkt voor andere professionals. Want succesverhalen zorgen voor nog meer goede ideeën en motivatie.”

De EZVN-verkiezing vindt voor de 14e keer plaats. De awards worden uitgereikt in het Wings Hotel op Rotterdam The Hague Airport. Eerder won Wu in 2016 een gouden medaille tijdens de World Championship Chinese Cuisine. Lees meer..