Home » Omroepen » Omroep Brabant » 112-gesprek na steekpartij waarbij Megan (15) om het leven kwam toch vrijgegeven


112-gesprek na steekpartij waarbij Megan (15) om het leven kwam toch vrijgegeven

17 juni 2020 Omroep Brabant

De opnames van het telefoongesprek dat de 16-jarige verdachte van de moord op Megan uit Breda voerde met de 112-centrale worden toch vrijgegeven. Dit meldt BNDeStem op basis van een verklaring van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Brabant Midden-West-Noord.

De ambulancedienst heeft na een gesprek met het Openbaar Ministerie besloten dat het om een uitzonderlijke situatie gaat en dat er goede redenen zijn om af te wijken van de geldende regels. De advocaten van de nabestaanden van Megan (15) en de verdachte zijn volgens de krant over het besluit geïnformeerd.

De opnames werden eerder niet vrijgegeven. De centralist en ambulancedienst wilden dit niet vanwege medisch beroepsgeheim. Vanwege de grote impact op familie en nabestaanden is nu besloten om in deze ‘uitzonderlijke en verdrietige situatie’ een uitzondering op het bestaande beleid te maken.

LEES OOK: 112-opname van verdachte doodsteken Megan (15) tegengehouden vanwege beroepsgeheim

De verdachte belde 19 minuten lang met de hulpdiensten na de dodelijke steekpartij in Megans huis vorig jaar. Het gesprek bevat mogelijk cruciale informatie die relevant is voor de rechtszaak. Zo kan duidelijk worden in wat voor staat de twee verkeerden en of hij rustig klonk of juist gestrest.

De geluidsfragmenten zijn in bezit van de rechter-commissaris, maar voordat hij ze ter beschikking kan stellen aan het OM moet het beroep bij de Hoge Raad nog formeel worden ingetrokken. Die was ingesteld omdat de ambulancedienst de opnamen niet wilde vrijgeven ondanks herhaaldelijke oproepen van de rechter.

Lees meer..