Home » Omroepen » Omroep Brabant » Boxmeerse kapper gaat zondagnacht al eerste coronakapsel knippen voor het goede doel


Boxmeerse kapper gaat zondagnacht al eerste coronakapsel knippen voor het goede doel

10 mei 2020 Omroep Brabant

Toen bekend werd dat de kapsalons maandag weer open mogen, liep het overal storm qua reserveringen. Ook bij kapsalon Gijsbers in Boxmeer. Daarom bedachten ze een bijzondere actie voor alle klanten die écht niet meer konden wachten: de eerste knipbeurt wordt geveild en gaat zondagnacht al naar de hoogste bieder. Het geld gaat naar een goed doel.

“Ik kwam op het idee omdat er ook altijd meer wordt geboden op het eerste haringvaatje. Ik denk: waarom laten we mensen niet bieden op de allereerste knipbeurt. Misschien krijgt diegene wel de allereerste knipbeurt van heel Nederland”, zegt mede-eigenaar Linda Nillesen.

Vlak na middernacht
Wie de allereerste klant wordt, is nog niet bekend. Er kan namelijk nog tot zondagavond elf uur geboden worden via messenger op Facebook. Vervolgens hoeft diegene niet te wachten tot het maandagochtend is. De eerste klant wordt namelijk vlak na middernacht al geknipt. Het is dan ten slotte al maandag.

“We krijgen echt heel veel enthousiaste reacties. Mensen denken alleen dat ze een enorm bedrag moeten bieden, maar dat hoeft helemaal niet, hoor. Het hoogste bod staat nu op 60 euro.” De kapsalon vult het bedrag zelf aan met een donatie van 170 euro. Daarmee gaat er nu al sowieso 230 euro naar het goede doel.

De kapsalon blijft niet de hele nacht open; het gaat echt om één klant die vlak na middernacht geknipt wordt. “Collega Anke gaat de knipbeurt doen, het leek haar heel gaaf om dat ook meteen ’s nachts te doen. Vervolgens gaan we maandagochtend om acht uur weer open voor de rest van de klanten.”

Het opgehaalde geld gaat naar de stichting Vrienden van het Maasziekenhuis en gaat dus naar patiënten, familie en personeel van het ziekenhuis.

Lees meer..