Home » Omroepen » Omroep Brabant » Bredaas zwembad blijft nog weken dicht, tegels komen los van bodem


Bredaas zwembad blijft nog weken dicht, tegels komen los van bodem

11 mei 2020 Omroep Brabant

Binnenzwembaden mogen maandag de deuren weer openen, maar zwembad De Wisselaar in Breda blijft nog weken dicht. Tijdens de gedwongen sluiting zijn de tegels van de bodem van het zwembad gescheurd en losgekomen, meldt het zwembad.

Alle tegels in het 50 meterbad moeten vervangen worden en die klus gaat weken duren. Hierdoor wordt de opening van het bad uitgesteld.

Zwemlessen worden zoveel mogelijk naar andere zwembaden verplaatst, schrijft manager Tim Verbraak van de koepel Optisport op Facebook.

Probleemzwembaden
Het zit de zwembadbeheerders in West-Brabant niet mee. Zo kampt zwembad De Schelp in Bergen op Zoom al maanden met problemen. Het bad was eerst anderhalf jaar dicht vanwege problemen met de draagconstructie, na heropening waren er technische storingen.

Ook De Randoet in Made en het Puzzelbad in Terheijden zijn niet open. Deze baden van Optisport werden gerenoveerd en die werkzaamheden zijn vertraagd.

Zwembad De Warande in Oosterhoout gaat maandag ook nog niet open. Eerst moeten activiteiten starten om volgens de nieuwe maatregelen in de 1,5 metersamenleving open te kunnen, zegt het zwembad.

Lees meer..