Home » Omroepen » Omroep Brabant » Bruut carnavalsgeweld in pizzeria in Vlijmen: alle verdachten voorlopig vrij


Bruut carnavalsgeweld in pizzeria in Vlijmen: alle verdachten voorlopig vrij

4 september 2020 Omroep Brabant

Het is carnavalszondag als een bezoeker van een pizzeria op brute wijze het ziekenhuis in wordt getrapt. Stoelen en krukken vliegen door Het Akkertje in Vlijmen. Alles is vastgelegd op videobeelden die door de politie naar buiten zijn gebracht. Dankzij deze beelden werd uiteindelijk een 47-jarige man uit Den Haag en zijn zonen van 18, 24 en 25 jaar opgepakt. De 24-jarige Chris D. stond vandaag voor de rechter.

De Hagenees zat als enige nog vast op verdenking van twee keer poging tot doodslag en openlijke geweldpleging tegen meerdere mensen. Maar net als zijn vader en broers mag Chris D. de zaak vanaf maandag thuis afwachten.

Bedrijf redden
Dat heeft de rechter besloten omdat de rechtszaak pas op 27 januari 2021 behandeld wordt. Voorwaarde voor de voorlopige vrijlating is wel dat de verdachte niet in Vlijmen mag komen. De Officier van Justitie kwam met het voorstel. ‘’Maar de strafbare feiten verdienen wel een langere gevangenisstraf dan dat de verdachte nu gezeten heeft.’’

Een zucht van verlichting bij zowel de verdachte als zijn vriendin waren te horen in de rechtszaak. Chris D. is blij dat hij voorlopig niet terug moet naar de gevangenis in Vught. ‘’Zo kan ik mijn bedrijf nog redden. De vaste lasten lopen door en nu kan ik nog iets doen voordat het te laat is.’’

Knock-out
De advocaat van de verdachte zegt dat Chris zich schaamt voor zijn gedrag nadat hij de beelden heeft gezien. Op die beelden is te zien hoe een 33-jarige man met zijn gezicht tegen een muur wordt gegooid door Chris.

Hij valt knock-out achterover en klapt met zijn achterhoofd tegen de grond. Daarna trapt de 24-jarige Hagenees meerdere keren op hem in, terwijl de man zonder te bewegen op de grond ligt. En ook een andere man wordt zwaar toegetakeld door de verdachte.

Gladde vloer
Ondanks dat de zaak vandaag niet inhoudelijk werd behandeld ziet de advocaat van Chris het heel anders. ‘’Van poging tot doodslag kan geen spraken zijn. Mijn client was ongeschoeid (zonder schoenen, red), dan kun je niet van poging tot doodslag spreken’’, aldus de advocaat tegen de rechter.

En volgens de advocaat was het glad in de zaak waardoor Chris niet vol uit kon halen en weggleed. ‘’Dat is ook te zien op de beelden, mijn client houdt zich vast aan de bar omdat het glad is.’’

De inhoudelijke behandeling is op 21 januari en ergens in februari wordt dan een uitspraak verwacht. Niet alleen Chris maar ook de drie andere verdachten moeten zich dan verantwoorden voor de rechter in Den Bosch.

Lees meer..