Home » Omroepen » Omroep Brabant » Coronanieuws: Recordaantal leerlingen meldt zich ziek


Coronanieuws: Recordaantal leerlingen meldt zich ziek

21 september 2020 Omroep Brabant

In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

De hoofdpunten:

  • In Brabant zijn tussen zaterdag en zondag 144 mensen positief getest op het coronavirus. Er zijn geen ziekenhuisopnamen gemeld en ook geen overledenen.
  • Het aantal mensen dat landelijk positief heeft getest op het coronavirus steeg zondag met 1.844 personen.
  • Lees al het nieuws over het coronavirus op onze themapagina.

6.45: Recordaantal leerlingen ziekgemeld
Gemiddeld 10 procent van alle middelbare scholieren zat de afgelopen weken snotterend thuis. Ze missen lessen, omdat ze vanwege de coronamaatregelen niet naar school mogen. Schoolleiders vrezen dat de achterstanden rampzalig kunnen worden. Dat schrijft het AD.

Het kabinet heeft vrijdag besloten dat kinderen met snotneuzen in het basisonderwijs weer welkom zijn. Middelbare scholieren en docenten moeten nog wel thuisblijven bij een loopneus, hoesten of andere verkoudheidsklachten.

6.34: Versoepeling voor bedrijfsleven
Personen uit een land met een inreisverbod in verband met het coronavirus mogen vanaf maandag onder bepaalde voorwaarden toch naar Nederland reizen. Bezoekers die aantoonbaar een bijdrage leveren aan de Nederlandse economie of samenleving mogen het land in. Deze versoepeling is bedoeld voor mensen uit het bedrijfsleven.

Er gelden wel strikte regels. Zo moet een bezoek van te voren worden aangevraagd bij een Nederlandse ambassade en moet de reiziger uitgenodigd zijn voor een afspraak met een in Nederland geregistreerd bedrijf.

6.11: Aantal besmettingen in Duitsland neemt af
In Duitsland zijn in de afgelopen 24 uur 922 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er ruim 400 minder dan een dag eerder, toen waren er 1345 nieuwe gevallen. Zaterdag kwamen er 2297 geïnfecteerden bij, vrijdag stond de teller op 1900 infecties.

Lees meer..