Home » Omroepen » Omroep Brabant » Dertig man demonstreert tegen coronaregels en niet iedereen is daarvan gecharmeerd: ‘Koppige mensen’


Dertig man demonstreert tegen coronaregels en niet iedereen is daarvan gecharmeerd: ‘Koppige mensen’

23 mei 2020 Omroep Brabant

Ongeveer dertig mensen protesteren zaterdag in Eindhoven tegen de coronamaatregelen, of zoals ze zelf zeggen: tegen de lockdown. Ze staan met protestborden in een speciaal ingericht vak. Op die borden staan teksten als: ‘Stop de Lockdown’ en ‘Stop de Ophokplicht’.

Ook loopt er iemand rond met een papier waarop staat: ‘Staatszender NOS beschermt u tegen de realiteit’.

De gemeente Eindhoven gaf toestemming voor de demonstratie van de actiegroep ‘Democratie van het Volk’ op het 18 Septemberplein, vlakbij het Centraal Station in Eindhoven.

Een paar weken geleden bedreigden demonstranten van die groep een verzorgingshuis in Best, omdat een bejaarde vrouw haar man die daar woont niet mocht bezoeken. Dat berustte volgens de actiegroep ‘op een misverstand’.

‘Bijna een normale zaterdag’
Om toestemming te krijgen voor het protest van zaterdag, moest de actiegroep beloven dat ze de coronaregels zal opvolgen en dus onder meer anderhalve meter afstand in acht neemt. Volgens onze verslaggever Jos Verkuijlen houdt niet iedereen zich daaraan. “Sommigen wel, anderen niet. Maar dat geldt ook voor het winkelend publiek eromheen.”

Verkuijlen constateert dat het qua drukte in de binnenstad ‘bijna weer een normale zaterdag is’. Veel mensen blijven even kijken bij de demonstratie en niet iedereen is ervan gecharmeerd. Een omstander zegt: “Waardeloos. De berichten liegen er niet om, over de hele wereld niet. Dit zijn koppige mensen!”

Een ander noemt het ‘niet verstandig’. “Je moet niet met een groep bij elkaar komen.”

LEES OOK: Demonstratie tegen coronaregels, maar de actievoerders moeten zich wel aan die regels houden


Lees alles over het coronavirus in ons liveblog en op onze
speciale themapagina.

Lees meer..