Home » Omroepen » Omroep Brabant » Drie gewonden, verkeersbord en lichtmast geramd; dronken bestuurders houden huis in Eindhoven


Drie gewonden, verkeersbord en lichtmast geramd; dronken bestuurders houden huis in Eindhoven

28 juli 2020 Omroep Brabant

Twee ongelukken waarbij alcohol in het spel was, gebeurden maandagavond laat in Eindhoven. Een keer was het raak op de Boutenslaan. Een tweede keer ging het mis op de PSV-laan. In beide gevallen moesten de beschonken bestuurders naar het ziekenhuis, in het gezelschap van een politieagent.

Het ongeluk aan de Boutenslaan gebeurde rond halfelf. Een man botste op een andere auto, schoot daardoor van de weg, reed van het talud en kwam in de bosjes tot stilstand. De brandweer moest hem uit zijn auto komen bevrijden.

Hij raakte gewond en moest met een ambulance naar het ziekenhuis. Hij kreeg tijdens de rit gezelschap van een agent, omdat uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Iemand in de andere auto raakte lichtgewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Nog groter was de ravage op de PSV-laan. Daar raakte een dronken bestuurder van de weg, kwam via de berm op het fietspad, reed een verkeersbord uit de grond en knalde op een lichtmast op de kruising met de Steenstraat. Die kruising lag bezaaid met brokstukken.

Een blaastest wees uit dat de man achter het stuur veel te veel gedronken had. Ook hij werd tijdens de rit naar het ziekenhuis vergezeld door een politieman. Volgens omstanders zat in de auto ook een vrouw, die er na het ongeluk te voet vandoor ging.

Lees meer..