Home » Omroepen » Omroep Brabant » Man (30) uit Etten-Leur opgepakt bij groot onderzoek naar internationale drugssmokkelbende


Man (30) uit Etten-Leur opgepakt bij groot onderzoek naar internationale drugssmokkelbende

24 mei 2020 Omroep Brabant

Een 30-jarige man uit Etten-Leur is dinsdag opgepakt in zijn woning tijdens een groot Belgisch onderzoek naar een internationale drugssmokkelbende. Daarvoor werkte de Belgische Federale Politie samen met de Nederlandse politie. De bende wordt ervan verdacht al meerdere jaren grote hoeveelheden cocaïne in België te importeren vanuit Zuid-Amerika.

In België zijn negen huizen doorzocht. Daarbij is meer dan twee miljoen cash, veertig auto’s (waaronder luxe wagens en oldtimers) en negentig motorfietsen (voornamelijk van het merk Ducatti) in beslag genomen.

Ook juwelen, diamanten en luxe horloges zijn aangetroffen. In België zijn zes verdachten aangehouden.

Ook woning in Boxtel doorzocht
Dinsdag zijn naast de woning in Etten-Leur ook huiszoekingen gedaan in woningen in Boxtel en Ouderkerk aan den IJssel. Naast de 30-jarige man uit Etten-Leur zijn ook een 31-jarige man uit Oudekerk aan den IJssel en een 62-jarige man uit Rotterdam aangehouden.

Er is beslag gelegd op de woning in Ouderkerk aan den IJssel, een luxe Mercedes en de bankrekening van de bewoner. Daarnaast zijn juwelen, 20.000 euro cash geld, dure horloges en gegevensdragers in beslag genomen.

Mogelijke uitlevering
De drie Nederlandse verdachten zijn woensdag voorgeleid aan de officier van justitie. Volgende week beslist de rechtbank in Amsterdam over hun mogelijke uitlevering aan België.

Lees meer..