Home » Omroepen » Omroep Brabant » Meisje van 5 betast door twee jongens in ruil voor een Happy Meal


Meisje van 5 betast door twee jongens in ruil voor een Happy Meal

17 juni 2020 Omroep Brabant

In Helmond is zondag een meisje van 5 jaar oud gevraagd haar broekje uit te doen en zichzelf te betasten. Dat gebeurde rond een uur of vier ’s middags in een plantsoen langs het Theo Driessenhof in Helmond door twee jongens van 14 jaar. De politie bevestigt dat de melding is binnengekomen, maar heeft geen signalen dat dit vaker is voorgekomen.

Vader Niels is erg geschrokken van het voorval. “Mijn dochter kwam zondag thuis en vertelde dat twee jongens haar hadden gevraagd haar broekje naar beneden te doen in ruil voor een Happy Meal. Daarna moest ze zichzelf betasten.”

Volgens de vader zijn er verschillende getuigen die dit hebben zien gebeuren. “Inmiddels is er een melding gedaan bij de politie en donderdag is er een afspraak om aangifte te doen.”

Door met deze gebeurtenis naar buiten te treden wil Niels bereiken dat de jongens worden gestopt. “Ik wil niet dat dit nog een keer gebeurt. De jongens zijn hier in de buurt wel bekend vanwege pesten, maar ook hebben ze vaker dit soort dingen gevraagd.”

Meisje wil niet meer buitenspelen
Niels wil dat de politie de jongens oppakt voor mensen uit de buurt voor eigen rechter gaan spelen. “De moeder van een van de jongens is al bedreigd door iemand. En die kant moeten we niet op. Die jongens moeten aangepakt worden.”

Het jonge meisje wil inmiddels niet meer in het plantsoen aan het Theo Driessenhof in de wijk Rijpelberg spelen. “Alleen met papa en mama voelt ze zich veilig”, vertelt Niels. “Ik weet niet wat ze hieraan overhoudt. Het is nog te vroeg om te zien wat de gevolgen zijn. We hebben natuurlijk wel gezegd dat ze nooit meer voor iets lekkers haar kleren uit moet doen.”

Lees meer..