Home » Omroepen » Omroep Brabant » Moordenaar Anel B. was maanden op de vlucht maar meldt zich nu bij politie


Moordenaar Anel B. was maanden op de vlucht maar meldt zich nu bij politie

17 juni 2020 Omroep Brabant

De 29-jarige Anel B. uit Breda heeft zich dinsdagavond op het politiebureau in Rotterdam gemeld. De Bredanaar werd door de politie gezocht, nadat hij in april tot 20 jaar gevangenisstraf voor moord was veroordeeld.

B. meldde zich echter niet waarna de politie naar hem op zoek ging. Daarbij werden ook Opsporing Verzocht en Bureau Brabant ingeschakeld.

Op 9 januari 2018 ontdekte de politie in Breda een doodgeschoten man in een flat aan de Roeselarestraat. Anel B. en mededader Azzedine A. probeerden halsoverkop te vluchten omdat de politie voor de voordeur stond. Ze probeerden via het balkon op de derde etage te vluchten en vielen naar beneden.

Hun vlucht mislukte jammerlijk: ze raakten beiden zwaargewond. Ze werden opgesloten maar in oktober 2019 voor deze zaak voorlopig vrijgelaten tot de zaak voor de rechter zou komen.

Veroordeeld voor moord
Op 9 april werden de twee mannen door de rechtbank in Breda tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor moord. Het tweetal zat voor deze veroordeling al anderhalf jaar vast, maar werd vorig jaar oktober voorlopig vrijgelaten in afwachting van de rechtszaak. Azzedine A, die inmiddels ook 29 jaar is, meldde zich op 15 april 2020 op een politiebureau in Breda.

Anel B bleef echter spoorloos tot hij zich gisteren meldde op het politiebureau in Rotterdam. Hij wordt vandaar uit geplaatst in een penitentiaire inrichting.

LEES OOK: Veroordeelde moordenaar Azzeddine A. meldt zich nadat Opsporing Verzocht zijn foto toonde

Lees meer..