Home » Omroepen » Omroep Brabant » PVV denkt dat Trump-campagne wordt beïnvloed vanuit Den Bosch


PVV denkt dat Trump-campagne wordt beïnvloed vanuit Den Bosch

29 juli 2020 Omroep Brabant

De PVV wil zowel van het provinciebestuur als van het college van burgemeester en wethouders van Den Bosch weten of het Bossche project ‘Trumped by Music’ financieel wordt ondersteund door de provincie en/of de gemeente. De partij noemt het ‘een groot schandaal als de provincie en de gemeente op deze manier inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen faciliteren’.

De PVV heeft daarom zowel in de Brabantse Provinciale Staten als in de gemeenteraad van Den Bosch vragen gesteld over mogelijke overheidssteun voor de muzikale anti-Trump-campagne. Een campagne die Bosschenaar Frank van Osch onlangs lanceerde. De partij stelt de vragen naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Brabant over de campagne.

“Het project ‘Trumped by Music’ van de Bossche filmproducent Frank van Osch is gericht op het beïnvloeden van Amerikaanse kiezers voor de presidentsverkiezingen op 3 november”, stelt de PVV in een toelichting. “Het project wordt gepresenteerd als een cultureel initiatief en heeft in dat kader advies en ondersteuning ontvangen van de provinciale culturele uitvoeringsorganisatie KunstlocBrabant.”

‘Te gek voor woorden’
Ook ontvangt producent Van Oschfilms volgens de partij subsidie van de gemeente ’s-Hertogenbosch en worden posters van dit project geëxposeerd tijdens ‘de Bossche Zomer’. “Het is te gek voor woorden als anti-Trump activisten door Nederlandse overheden worden geholpen om in Amerika de verkiezingen te beïnvloeden”, gaat de PVV verder.

De partij vraagt daarom volledige opheldering over alle ondersteuning en eventuele subsidies vanuit gemeente en provincie voor dit project en roept het Brabantse en Bossche college op om iedere ondersteuning aan dit initiatief te staken.

‘Niet goed voor de wereld’
Van Osch lanceerde de anti-Trump-campagne samen met zijn vriend David Grover. Voor hun project hebben ze allerlei muzikanten geïnterviewd die een liedje hebben geschreven waarin ze zich tegen de Amerikaanse president keren. Met hun project proberen de twee een heel ander soort campagne te lanceren dan de Amerikanen gewend zijn, gaf Frank tegenover Omroep Brabant.

Over wat hij van Trump denkt, was hij heel duidelijk: “Ik vind echt dat deze man niet goed is voor de wereld.”


Een van de liedjes die in de Bossche campagne aan bod komt, is
‘The Liar Tweets Tonight’ van Roy Zimmerman:

:

Lees meer..