Goud van oud door MSO

15 november 2017 Omroep Den BoschGoud van oud

Heesch (Bernheze): Het Maaslands Senioren Orkest (MSO) bestaat alweer 35 jaar. Dat werd gevierd op zondag 29 oktober 2017, met een jubileumconcert in cultureel centrum De Pas. Reden genoeg om de activiteiten van het dan misschien wel wat ouder dan gemiddelde, maar nog altijd op hoog niveau actieve orkest eens te belichten.

Het Maaslands Senioren Orkest werd opgericht in 1982. Van de huidige orkestleden is Fons van der Heijden de enige die er vanaf toen bij is. Wil van den Bersselaar, met wie we aan de tafel zitten, is ook al een hele tijd betrokken. Twaalf jaar om precies te zijn. “De meeste muzikanten zijn zo’n 20 tot 35 jaar lid”, vertelt hij. “We hebben als doel gezamenlijk kwalitatief goede en gezellige muziek te maken tijdens repetities en optredens.” MSO telt momenteel 39 leden, die veel verschillende instrumenten bespelen. “Sax, fagot, tuba, bariton, schuiftrombones, we hebben van alles”, somt Wil van den Bersselaar op. Zelf speelt hij trompet. En dat doet hij ook zeker alleraardigst. “De gemiddelde leeftijd is dan wel 72 jaar, maar we spelen nog een heel goed stuk muziek. Een groot deel van onze leden komt uit de wereld van harmonie- en fanfare orkesten uit de regio.”
Sinds een halfjaar staat het orkest onder leiding van dirigent Peter van Helvoort. “In maart nam Harmen Klaver na bijna 20 jaar afscheid van zijn kindje”, legt van den Bersselaar uit. “Net als Harmen is ook Peter heel enthousiast. Hij legt de lat hoog en werkt nauw samen met de muziekcommissie. Ons repertoire bestaat uit vlotte marsen, vrolijke walsen, stevige populaire muziek, zelfs polka’s, bekende schlagers en ook klassieke muziek. Heel divers dus. We treden daarmee regelmatig op in de regio bij onder meer ouderenverenigingen en in verzorgingshuizen. Maar ook voor jongere muziekliefhebbers, hoor. We verzorgen jaarlijks kerst- en nieuwjaarsconcerten en maken vrij moderne muziek.”

Jubileumconcert
Op zondag 29 oktober gaf het Maaslands Senioren Orkest, met medewerking van het C-manskoor uit Nuland, een jubileumconcert in De Pas te Heesch.
Deze werd in opdracht vastgelegd door het Media Leer Park uit ‘s-Hertogenbosch.

Bron: Youtube