Home » Alle video's van Noord Brabant » Omroep Den Bosch » Uitreiking van de Kletsmajoetel 2018 door d’n Peer


Uitreiking van de Kletsmajoetel 2018 door d’n Peer

10 februari 2018 Omroep Den BoschIn een uitverkochte Stallen heeft Peer vaan den Muggenheuvel , mee zunne Kees, de winnaar bekendgemaakt van de prestigieuze Kletsmajoetel Dit jaar gaat deze naar Frank Damen!

De afgelopen twee jaar stal hij in De Stallen van café De Smidse al de show als Prins Carnaval van de Kruiskamp en Jan Klaassen de Trompetter. Maar de Kletsmajoetel, als de winnaar van de Oeteldonkse Kletsavond, ging toen nog aan hem voorbij. Zijn derde optreden, vorige week woensdag op de tweede Kletsavond van dit jaar, stond opnieuw als een huis. Damen vertolkte met verve en een prima timing een medium, dat in een seance terugkeek op het verleden en in de toekomst van Oeteldonk. Hij praatte daarbij naturel en met aangename dictie. Echt als een gewone Bosschenaar of Oeteldonker, zoals je die zoveel treft in cafés in de stad. ,,Frank is als kletser gewoon zichzelf en speelt geen rol. Dat maakt zijn optreden zo leuk”, liet een bezoeker weten.

Toch was het voor de jury gisteravond geen uitgemaakte zaak dat Frank​ won. Want ook het optreden van Sjef de Graauw​ op de slotavond als een wat verlopen alcoholist bleef, die de gehele klets perfect in zijn rol, mocht er zijn. ,,Pas na lang beraad kwamen we tot de conclusie dat het optreden van Frank net iets beter was dan dat van Sjef. Maar het was het echt een fotofinish’, liet juryvoorzitter Henk van Pelt na de prijsuitreiking weten.

Ook de optredens van Nadine Tervoort​ en Wim Brouwers​ op de slotavond waren amusant, maar haalden niet het niveau van Damen of De Graauw, Tervoort vertelde geamuseerd dat ze na een verbroken relatie in Krabbendonk berooid terugkeerde in Oeteldonk en er via allerlei slinkse wegen toch nog carnaval kon vieren. Brouwers kroop in de rol van de nieuwe Bossche burgemeester Jacques Mikkers. ,,Mijn vorige standplaats Rommelgat (Veldhoven) heeft prachtige Dansmariekes van 20 jaar en in Oeteldonk doen ze het met een aftands seniorenorkest als hofkapel.’ , liet hij enigszins teleurgesteld weten aan het publiek in De Stallen.

camera: Sjack Wildenberg​ & Leo van Gerven​
Jury: Henk van Pelt​
montage: MediaPeil
redactionele tekst: Kees van der Zandt

Bron: Youtube